Scholen

Wat bieden we aan

Het wordt de laatste jaren steeds duidelijker: de focus ligt meer op resultaat en minder op de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen. Wil je dit als school doorbreken dan is het geven van Rots en Water lessen op school een goede optie. In 8 weken geven we in een groep de basis van het Rots en Water programma. Kinderen leren stevig staan en voor zichzelf opkomen. Ze leren grenzen aanvoelen, aangeven en respecteren. Ze leren verschillende manieren om conflicten op te lossen.

Op verzoek bieden we pedagogische ondersteuning aan de leerkracht aan en kunnen we herhalingstrainingen komen geven, ook als wij niet de eerste Rots en Watertraining hebben gegeven. Het blijkt namelijk dat een herhaling (na één of twee jaar) heel effectief werkt. Kinderen weten nog veel van de eerste training, maar worden getriggerd om dit opnieuw toe te gaan passen.


Rots en Water trainingen zijn maatwerk


Elke groep is anders, dus ook elke training is anders. Per groep maken we een apart programma, wat we per week aanpassen als de situatie daar om vraagt. Het effect van een Rots en Water training is het grootst als het pro-actief en schoolbreed ingezet wordt. Ook in een afzonderlijke groep kan Rots en Water prima ingezet worden. Curatief kan het programma ook goed werken, al zal het rendement kleiner zijn omdat er eerst negatief gedrag omgekeerd moet worden. Wat zeer effectief blijkt te zijn is een ouderavond, waarbij we ouders meenemen in het programma van Rots en Water. Ouders voelen een hogere betrokkenheid en ook de kinderen zullen nóg gemotiveerder aan de slag gaan. Uiteraard kunnen wij deze avond voor de school invullen. Naast het lesprogramma en de informatieavond is er een examenles. In deze les laten de kinderen zien wat ze hebben geleerd en hoe ze dit kunnen toepassen.

Neem contact met ons op voor meer informatie en een offerte op maat.